Kysymykset ja vastaukset

Heräsikö sinulla kysymys Kiitos-sivusta? Katso vastaukset yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Kuka kiitoksen voi jättää?

Kiitoksen voi jättää kuka tahansa iästä, paikkakunnasta, koulutusalasta tai työtaustasta riippumatta. Kiitoksen jättämiseen et tarvitse muuta kuin tietokoneen, verkkoyhteyden sekä jonkin kouluun liittyvän kiitoksen aiheen.

Miten kiitoksen voi jättää?

Kiitoksen voit jättää menemällä Lähetä kiitoksesi -sivulle. Kun jätät kiitoksen, valitset aluksi kunnan tai oppilaitoksen sekä ajankohdan, johon sinun kiitoksesi liittyy. Tämän jälkeen kirjoitat kiitoksen tekstikenttään ja kerrot nimesi tai nimimerkkisi. Halutessasi voit antaa myös sähköpostisi. Hyväksyttyäsi sivuston ehdot, voit lähettää kiitoksesi. Kiitos tarkistetaan, jonka jälkeen se julkaistaan.

Kenelle kiitoksen voi osoittaa?

Kiitoksen voi osoittaa kenelle tahansa, joka liittyy jollain tavalla valitsemaasi ajanjaksoon ja oppilaitokseen. Kiitoksen voi lähettää esimerkiksi opettajalle, oppilaalle, koulun työntekijälle, koulukaverille tai yleisesti koko koululle.

Mitä kiitokseen voi kirjoittaa?

Kiitokseen voi kirjoittaa mitä tahansa, kunhan se on hyvän maun mukainen eikä loukkaa kenenkään henkilön yksityisyyttä. Muista siis hyvät tavat ja muiden kunnioittaminen, kun kirjoitat kiitostasi. Kiitos-sivulla haluamme edistää positiivista koulukeskustelua, minkä vuoksi tarkistamme kaikki kiitokset. Epäasialliset tai muutoin sääntöjä rikkovat kiitokset poistetaan.

Miten kiitos toimitetaan perille?

Kun olet lähettänyt kiitoksesi, se ilmestyy Kiitos-seinälle. Sivu on julkinen, eli kuka tahansa sivulle saapuva näkee kiitoksesi. Mikäli haluat, voit jakaa lähettämäsi kiitoksen myös omiin sosiaalisen median kanaviisi sen jälkeen, kun kiitoksesi on tarkistettu ja julkaistu Kiitos-seinälle.

Voiko kiitoksen jättää muualla kuin Kiitos-sivulla?

Kiitoksen voit jättää myös Instagramissa kuvan tai Stories-julkaisun muodossa. Muistathan merkitä julkaisuusi @studeofi ja #kiitoskoulu.

Miksi kiitoksia kerätään?

Kiitos-sivun perustamista innoitti Studeon teettämä tutkimus, joka pureutuu koulumaailmaan liittyviin asenteisiin ja keskusteluihin. Keräämällä ja julkaisemalla kiitoksia Studeo haluaa olla rakentamassa avoimempaa ja parempaa kouluilmapiiriä Suomessa. Lue lisää tutkimuksesta.

Mikä on Studeo?

Studeo on kotimainen sähköisten oppimateriaalien kustantaja, joka tarjoaa oppimateriaaleja alakouluun, yläkouluun ja lukioon. Studeo haluaa myös olla aktiivisesti mukana kouluun liittyvässä keskustelussa ja luomassa mahdollisuuksia paremmalle oppimiselle. Lue lisää Studeosta.